SPECTACOL

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tnmemd/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tnmemd/public_html/includes/common.inc).

Joisărbătoare

de Katalin Thuroczy

Regia și scenografia: Slava Sambriş
Costume: Szőke Dalma Zsuzsanna

Traducere: Anamaria Pop
 

Data premierei: 6 februarie 2020
Durata: 1h 45min / Pauză: Nu
Genul: Tragicomedie

… În fiecare joi, Zsuzsa, gospodina cea bună la suflet (Angela Ciobanu) adună la o masă ticluită cu rost un  stol de babete și moșneguți cheflii, fiecare cu propriile hachițe și tabieturi. Cântă, beau, se răsfață, iubesc cu disperare viața, chiar dacă pe lume sunt ”mese multe și oameni puțini” .
 Agapa lor festivă e piedestalul pe care își aburcă aducerile aminte, spaima de singurătate, setea de a fi împreună.  Veaceslav Sambriș aplică în scena Teatrului Național reţeta perfectă pentru comedie: răsturnări de situaţii, apariţii  surprinzătoare, replici picante, o panoplie de caractere şi temperamente…  Ah da, mai e Televizorul,  personaj enigmatic, singurul  prieten de viață al compatrioților noștri de-o anumită etate, cel mai devotat , chiar mai mult decât rudă de sânge…
Un spectacol efervescent și relaxant pică bine la început de an și de deceniu, să ne prindem și noi lăturași la sărbătoarea celor fără de vârstă ; dacă nu știi încotro mergi, amintește-ți de unde vii…

Larisa Turea, secretar literar
 
 
 
 
 

 
Alexandra Drumi
Artistă Emerită Om Emerit
Angela Ciobanu
Artistă Emerită
Diana Decuseară
Artistă Emerită
Dina Cocea
Artistă a Poporului
Ion Mocanu
Artist Emerit
Iurie Negoiță
Artist al Poporului
Lilia Bejan
Artistă Emerită
Mihaela Strâmbeanu
Artistă Emerită
Nicolae Darie
Artist al poporului
Ninela Caranfil
Artistă a Poporului